Sepetim ( 0 )
Kategoriler
Numaratör Kaşeleri

Numaratör Kaşeleri

28.08.2019
Yazar : kasesiparis.com
Güncelleme Tarihi: 10.11.2019
Kullanıcı oyu : 49
Oy Sayısı : 49
Ortalama Puan : 4.7
Numaratör kaşeleri gerekenler hakkında detaylı bilgi vermek için kaleme alınmış makalemizdir

Numaratör Kaşeler

Kaşeler resmi işlerin yürütüldüğü her yerde kullanılan bir baskı şeklidir. Bir kanuni zorunluluktur. Doktordan savcıya kadar herkes kaşe kullanır. Firmalar veya şahıslar kaşeyi bir belgeyi onaylamak veya kime ait olduğunu göstermek için kullanırlar. Kaşelerin farklı renk seçenekleri vardır; siyah, kırmızı, mavi ve yeşil gibi. Bir kaşe içerisinde bu dört rengin hepsi bulunabilir. Çok seçenekli kaşeler genellikle çok baskı kullanan, hastane, otel, hava yolu ve lojistik firmaları tarafından kullanılır.

Çünkü tek renkli kaşelere göre daha canlı ve göz alıcı durmaktadır. Otomatik kaşeler mürekkebi baskıya yedirilmiş şekilde bulunur ve tek bir basış baskı için yeterlidir. Oldukça pratik olmasından dolayı kullanımı çok fazladır. Aynı işlem eski zamanlarda da mum ile yapılırdı. Mum baskı yapılacak kağıdın üzerine dökülür ve döküm bir mühürle üzerine bastırılırdı. Bu şekilde mumun donması beklenir ve kağıt kaşelenmiş oldurdu.

Kaşeler resmiyet kazandırmak için kullanıldığı içinde kanun gereği bulunması gereken bazı bilgiler vardır. Kaşe sahibi işletmenin ismi ve unvanı açık bir şekilde büyük şekilde yazılmalıdır. Şirketin sicil numarası da kaşeye dahil olmalıdır. Ayrıca vergi dairesi ve numarası da zorunluluk kapsamındadır. Son olarak da işletmenin adresi ve telefon numarası bulunması gerekir.

Mühür ve Kaşe

Her ikisi de benzer işlerde kullanılsa da yapısal olarak farklılıkları vardır. Mühürler, bilgileri metal veya lastik materyallerin üzerine ters şekilde işlenir ve noter onaylı olması durumunda imza yerine geçer. Kaşeler ise, plastikten üretilir. Kullanım alanı yazışmalar ve ticari faaliyetlerdir.

Numaratör Kaşe

Lazer makinesiyle üretilen numaratör kaşeler, baskı konusunda oldukça kalitelidir. Manuel olarak ayarlama yapılır ve yapılan tarih ayarı; otomatik kaşeler gibi basılır. Numaratör kaşeler genellikle sadece rakamları içerir ve yazı yazılacak alan mevcut değildir. Sadece tarih alanı vardır. Kullanım alanları genellikle resmi yazışmalardır. Tarih kaşesi resmi dokümanları tarihlemek için kullanılır ve diğer bir kaşe ile de baskı yapıldıktan sonra imza atılarak resmiyet kazandırır. Kaşeler dokümanın kişi tarafından onaylandığını göstermek için kullanıldığı için numaratör kaşelerde onaylandığı tarih için kullanılır. Farklı renk seçenekleri mevcuttur. Uzun ömürlü olması ile ün kazanmış birçok bilinen markalar vardır. Fiyatları genellikle uygun fiyatlı olduğu için, kaliteli kaşe seçimi yapmak gerekmektedir.

Kalem Kaşe

Kalem kaşeler adında da anlaşıldığı gibi kalem şeklinde olan kaşelerdir. Taşıması oldukça kolay olduğu için sık sık tercih edilir. Genellikle bir tarafı kalem ve bir tarafı kaşe şeklinde üretilirler. Kalem kaşe ile isminizi basıp kolayca imza arabilirsiniz. Yazı rengi mavi olup baskı rengi tercihe göre değişiklik gösterebilir. Boyutları kolay olduğu için yanında taşıması kolaydır.

Otomatik Kaşe

Otomatik kaşelerin ıstampası içinde olduğu için kullanması çok kolaydır. Kendi kendine mürekkeplenir. En yaygın kullanılan kaşe türüdür. Genellikle doktorlar da görmek mümkündür. Oy pusulası basmak için kullanılan kaşeler de yine otomatik kaşelerdir. En bilinen otomatik kaşe modelleri; Imprint 8910, Trodat 4910, Trodat 4927, Sırdaş 910, Sırdaş 911, Mobi Stamps 50, Profesyonel kaşe 5206'dir. Yine farklı renk seçenekleri bulunur. Kale mürekkebi bittiği zaman yeni bir mürekkep ile kolayca değişim yapılır.

Doktor Kaşesi

Doktor ve şirket doktorlarının kaşeleri diğer kaşelerden biraz daha farklıdır. Doktor kaşesinde doktorun çalıştığı kurum, unvanı ve adı soyadı bulunmalıdır. Diploma tescil no, doktorun uzmanlık alanı da zorunlu olarak bulunması gereken bilgiler arasındadır. Doktorlar kaşeyi genellikle reçetelere ve verilen tahlil sonuçlarına basarlar. Sahte ilaç alma ve muayene sorunlarını ortadan kaldırmak için doktor kaşesi çok önemlidir.

Farklı Kaşelerin Olma Nedeni

Farklı iş alanları olduğu gibi farklı kaşe modelleri de olmalıdır. Bir doktorun kaşesinde vergi dairesi ve numarası, sicil numarası, şirket ismi gibi şeylerin olmaması gerektiği için doktorlar farklı kaşe kullanır. Kaşelerin belirli bir büyüklüğü ve baskı alanı olduğu için de her şey için aynı kaşeyi kullanmak imkansızdır. Numaratör kaşeler sadece rakamları basarlar ve tek görevi budur. Baskı oranı buna göredir. Ama her kaşenin ilk görevi sahibini belli etmek ve işe resmiyet kazandırmaktır. Bu yüzden kaşe baskıları sonrasında ima kullanılma nedeni budur. Kaşeler kişi ve şirketlere özeldir, yalnızca şahsi kullanım içindir.