Sepetim ( 0 )
Kategoriler
Aferin Kaşeleri

Aferin Kaşeleri

28.08.2019
Yazar : kasesiparis.com
Güncelleme Tarihi: 01.09.2019
Kullanıcı oyu : 39
Oy Sayısı : 39
Ortalama Puan : 4.7
Aferin kaşeleri hakkında detaylı bilgi vermek için kaleme alınmış makalemizdir

Aferin Kaşeleri

Kaşe, bir nevi kontrol edilmiştir manasına gelen küçük bir mekanizmayla çalışan makinedir. Bazen evraklardaki eksikliği tamamlayan kaşeler bazen ise, evraklara renk katar. Renk katan kaşelerden olan aferin kaşeleri genellikle öğretmenler tarafından kullanılır. Öğretmenler ödevleri kontrol etmek ve çocukları motive etmek için kaşeleri kullanır. Bu kaşeler genellikle kırmızı renkli olur ve defterine aferin kaşesi vurulan öğrenci bu duruma çok sevinir. Aferin kaşelerinin diğer kaşelerden hiçbir farkı yoktur. Aferin kaşesinin diğer kaşelerden tek farkı bu kaşeyi gören çocukların mutlulukla dolmasıdır. Aferin kaşelerindeki bir diğer anlam ise çocuklara ödül mahiyeti taşımasıdır. Derslerine daha çok çalışmalarını, çalıştıkları zaman öğretmenlerinden ödül aldıkları manasını çocuklara hatırlatır. Çocuklara ödev yapmayı sevdirici bir özelliği olan aferin kaşeleri öğretmenlere de ders kontrolü yaparlarken hızlılık ve kolaylık sağlar.

Renkli Aferin Kaşeleri

Aferin kaşelerine ödev kontrol edildi kaşesi de denilebilmektedir. Öğretmenler bu kaşeyi kullanarak ödevleri kontrol edip etmediklerine dair bilgi sahibi olabilmektedir. Bir kaç gün önce verdikleri ödevin kontrolünü yapıp yapmadıklarını düşünmek yerine kaşe sayesinde hatırlayabilirler. Öğretmenlerin bir kısmının aferin kaşesinde yıldız işareti de vardır. Yıldızlı aferin kaşeleri ise ödevin çok güzel olduğunu söylemek isteyen öğretmenlerce kullanılır. Yıldızlı aferin kaşesi, çocuklarda daha büyük sevinç yaratırken öğretmenlerini daha çok sevmelerini de sağlar. Çocuklar için yıldızlı aferin kaşesi almak büyük bir gurur ve onur kaynağıdır.

Öğretmen Kaşelerinin İşlevi

Öğretmenler öğrencilerine ödev verirler ve bu ödevlerin yapılıp yapılmaması öğretmenler için çok önemlidir. Öğrencilerinin uyum kontrolleri ve başarıları için bu kontrolü yapmaları şarttır. Bu kontrolde öğretmenler, ödev kontrol edildi, aferin ve ödev yapma işi başarılı tarzında kaşeler kullanırlar. Bu kaşeler mürekkebe batırılarak kullanılan veya otomatik olarak kullanılanlardır. Otomatik olan kaşelerin mürekkebi içinde olduğu için daha kullanışlıdır. Manuel kaşeler ise kullanım bakımından iki malzemelidir. Bu kaşeyi kullanırken mürekkep stampasını da yanınızda taşımanız gerekir. Eski tip kaşedir. Manuel yani elle basılan kaşe kullanmaktansa otomatik kaşe kullanımı daha hızlıdır. Hızlı bir şekilde defter ve ödev kontrolü yapmak için en ideal aferin kaşesi otomatik olan aferin kaşesidir.

Otomatik Aferin Kaşeleri

Otomatik kaşeler küçük birer makinedir. İçinde hafif bir mekanizma vardır ve bu mekanizmaya basılması yazının hareket etmesini sağlamaktadır. Kaşe hareketsiz haldeyken yazı yukarda ve iç kısımda bulunan mürekkebe dokunur vaziyettedir. Mekanizmaya basıldığında yazı hareket eder ve mürekkepten ayrılarak kağıda yazıyı basar. Bu kaşelerin kullanımı çok kolaydır. Kendinden mürekkepli olan kaşelerde, mürekkep bölümü uzun süre dayanmakta, bitmemektedir. Mürekkebi biten kaşelerin ise mürekkebini değiştirmek bir iki saniyelik bir işlemdir. Otomatik ödev kontrol veya aferin kaşelerinde, mürekkep kaşeye yapışıktır. Bu kaşeyi basmak için fazla bir kuvvet gerekmez. Hızlı hızlı, sanki bir baskı makinesi kullanıyormuş gibi basılabilmektedir.

Manuel Aferin Kaşeleri

Manuel aferin kaşeleri, bir kalıp gibi düşünülmelidir. Bu kaşelerin alt kısmında kabartma şeklinde aferin yazılıdır. Önce mürekkebe batırılıp ardından deftere basılması gerekir. Kaşe basıldığı zaman defter veya evrakta oldukça güzel bir yazı gözükmektedir. Öğrencileri motive eden ve sevindiren bu kaşeler öğretmenlerin işlerini kolay hale getirir ve hızlandırır.

Aferin Kaşelerinin Renkleri

Aferin kaşeleri öğretmenlerin zevklerine göre değişim göstermesine rağmen genelde kırmızı renktedir. Anaokulu ve ilkokulda aferin olarak kullanılan bu kaşeler, ortaokulda kontrol edildi kaşesi olarak da kullanılmaktadır. Birden çok sınıfı olan öğretmenler bu kaşeleri kullanarak ödev kontrollerini daha seri olarak yaptıkları gibi öğrencilerini de ödüllendirmiş olur. Pembe ve mavi renkli aferin kaşeleri de öğretmenler tarafından kullanılır. Bu kaşelerine yıldız işareti eklemek isteyen öğretmenler için yıldızlı aferin kaşeleri de tasarlanmıştır.

Aferin Kaşelerinin İşlevi

Kaşeler yapım itibariyle kullanışlı olan ürünlerdir. Kolay kırılmayan ve zedelenmeyen bu makineler, işlevsel ve yıllarca dayanıklı olan ürünlerdir. Otomatik olan kaşelerin yalnızca mürekkep kısmı, boşaldığında veya bittiğinde değiştirilir. Aferin kaşelerinin elle basılma olanı da son derece kullanışlıdır. Önce stampaya basılması gereken kaşenin hiç ara verilmeden ve sarsılmadan defter yüzeyine basılması gerekir. Mürekkebi stampadan kullanılan aferin kaşelerinde, mürekkebin çok akışkan olması doğru olmaz. Deftere basıldığında okunaklı bir yazı görmek için mürekkebe basıldıktan sonra mürekkebin akmamasına dikkat etmek gerekir.